De regelgeving omtrent werkschoenen is verscherpt. Het aanpassen van werkschoenen mag dus niet zomaar gebeuren, dit mag alleen als er gewerkt wordt volgens de richtlijnen wat passend is bij de werkschoen.

Sinds 2011 is de norm EN-ISO 20345 gewijzigd. Gecertificeerde veiligheidsschoenen die onder deze norm gekeurd worden, moeten minstens voldoen aan enkele basisvereisten zoals een beschermende neus, bovenmateriaal van kroetleder (of een vergelijkwaardig synthetisch materiaal) en een binnenvoering. Tevens is bepaald met deze norm dat de aansprakelijkheid van de producent van gecertificeerde veiligheidsschoenen vervalt als de drager gebruik maakt van niet gecertificeerde inlegzolen. Het risico is dan voor de werkgever en de werknemer.

Let op, dit geldt ook als de veiligheidsschoen zelf is gecertificeerd en de zool is voorgeschreven door een gecertificeerde podotherapeut.  Het gaat namelijk om de combinatie van beiden die gezamenlijk gecertificeerd moet zijn.

Wij als podotherapie praktijk bieden de mogelijkheid om gecertificeerde werkzolen te maken. Indien u of uw werkgever meer informatie wil, neem dan contact met ons op.