Visie: wij lopen warm voor uw voeten !

Staan en lopen vragen om enerzijds een hoge mate van stabiliteit en anderzijds een hoge mate van mobiliteit. Dit is ook waar onze praktijk voor staat. Stabiliteit door te werken met een klein en gezellig team waarbij u altijd geholpen wordt door een van de 2 podotherapeuten. Daarnaast proberen we juist mobiliteit na te streven door vakinhoudelijke informatie op de voet te volgen en ons te blijven ontwikkelen, ieder op haar terrein.

Bernadine Luiten Schoemaker

Bernadine Luiten Schoemaker

Podotherapeut

Mijn naam is Bernadine Luiten- Schoemaker en ik ben sinds 2000 podotherapeut van beroep.

Meteen na de studie podotherapie besloot ik fysiotherapie te gaan studeren (gediplomeerd in 2004) als aanvulling op mijn beroep als podotherapeut. Tot op de dag van vandaag wordt de kennis van beide vakgebieden gebundeld hetgeen resulteert in een bredere blik op het vak podotherapie.

In 2003 besloot ik een eigen praktijk te starten en al snel breidde de praktijk zich uit met een tweede werklocatie in het Slingeland Ziekenhuis. Tot op de dag van vandaag wordt hier 2-3 dagdelen per week een spreekuur gehouden in combinatie met de voetenpoli. Hierdoor is de overlegstructuur laagdrempelig en wordt er regelmatig over en weer meegekeken door en voor de polikliniek vaatchirurgie.

In 2009 ben ik mij gaan specialiseren op het gebied van diabetes en sinds 2011 heb ik de officiële titel “diabetespodotherapeut”.
Deze specialisatie binnen ons vakgebied heb ik gekozen vanwege de werkzaamheden binnen het ziekenhuis waarbij het zwaartepunt ligt op de complexe voetzorg bij de steeds groter wordende groep diabetes patiënten.
Sinds 2012 werkt ook Fleur als podotherapeut binnen de praktijk. Begonnen als stagiaire, maar al snel vonden er gesprekken plaats over de toekomstvisie van ons beiden. Na 2 jaar loondienstverband is de praktijk in mei 2015 verhuisd qua hoofdlocatie naar de Caenstraat in Doetinchem. Dit was in verband met de visie op de toekomst, de groei en centralisatie van de werkzaamheden een logische keuze. Sinds januari 2016 is podotherapie Luiten- Schoemaker officieel veranderd in een maatschap onder de naam Praktijk Podotherapie Luiten Knippenborg (www.pplk.nl)
De bedrijfsvoering is de afgelopen jaren steeds complexer geworden en daarom is deze stap voorwaarts gerealiseerd waar we beiden erg blij mee zijn! Qua locatie hebben we een grote stap gemaakt, ons doel is echter niet om groter en groter te groeien.
In de communicatie met verzekeraars, beroepsverenigingen zullen we (verder moeten) professionaliseren, maar qua inhoudelijke zorg streven we er juist naar om voor iedereen toegankelijk, persoonlijk en betrokken te zijn.

Fleur Knippenborg

Fleur Knippenborg

Podotherapeut

Mijn naam is Fleur Knippenborg en ik ben in 2013 afgestudeerd als podotherapeut aan de Saxion Hogescholen in Enschede en in 2018 als sportpodotherapeut aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven.

Na mijn eindstage bij de praktijk podotherapie Luiten – Schoemaker, ben ik gelijk als podotherapeut te werk gegaan binnen deze praktijk.

Door mijn brede interesse in de sportwereld, was de keuze om de opleiding tot sportpodotherapeut te gaan volgen dan ook snel gemaakt. Om een sporter zo goed mogelijk te kunnen begeleiden is kennis van ‘’de sport’’ dan ook erg belangrijk. Iedere sport heeft zo zijn ‘eigen’ bewegingen, schoeisel, attributen en ondergrond.

Voor mij als (sport)podotherapeut is dan ook de diversiteit aan interventies die je kunt toepassen, waarbij je ook zeker je creativiteit kunt gebruiken een leuke en uitdagende combinatie van behandelen om op deze manier de sporter aan het sporten te houden.

Barbara Straatsma - de Swart

Barbara Straatsma - de Swart

Praktijkondersteuner

Hallo!

Mijn naam is Barbara Straatsma-de Swart.
Ik ben werkzaam bij Bernadine en Fleur sinds 2010.
De eerste jaren in Sinderen en sinds 2015 in Doetinchem aan de Caenstraat.

Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Ik werk parttime in de praktijk.

Mijn werkzaamheden zijn heel divers, van de telefoon en planning tot het steriliseren van instrumenten en uitfrezen van de steunzolen.

Als u met ons belt, is de kans groot dat ik de telefoon opneem!

Loerdy ten Have

Loerdy ten Have

Podotherapeut

Hallo!

Mijn naam is Loerdy ten Have en ik ben in juli 2020 afgestudeerd als Podotherapeut aan de Saxion Hogescholen in Enschede. Door een stage periode binnen de praktijk Luiten-Knippenborg ben ik enthousiast geworden om hier te mogen werken. De kleinschaligheid en de werkwijze binnen de praktijk spreekt mij erg aan.

In het jaar 2012 ben ik afgestudeerd als verpleegkundige, deze ervaring neem ik mee bij het uitvoeren van mijn huidige beroep podotherapie. Ik heb gekozen voor het vak podotherapie omdat het een combinatie is van het verlenen van zorg en het maken van op maat gemaakte producten.